نئوپان 25 میل

نئوپان 25 میل

از نئوپان 25 میل چه می دانید؟

نئوپان نام تجاری فراورده ای می باشد که از تراشه های خرده چوب به دست می آید. نئوپان 25 میل یکی از ضخامت های نئوپان می باشد.

برای تولید نئوپان ضایعات به دست آمده از چوب درختان را تبدیل به خرده چوب می کنند و بعد خرده های چوب را رطوبت گیری می کنند .

نئوپان ها را همگون کرده و چسب می زنند و تحت پرس حرارتی گذاشته و ورق به دست آمده را سرد می نمایند و بعد سمباده کاری می کنند و مورد استفاده قرار می دهند. نئوپان ها یک فراورده کامپوزیتی هستند. روش تولید نئوپان 25 میل نیز به همین روش می باشد. انواع نئوپان ها بر اساس روش ساخت به شرح زیر می باشند.

نئوپان تولید شده از روش پرس صفحه ای

در این نوع از روش ساخت جهت طول ذرات تخته چوب مرتب می شود. این نوع از محصول به تخته یکنواخت یک لایه – تخته سه لاییتخته چند لایه – تخته بدون لایه تقسیم بندی می شود.

نئوپان تولید شده از روش پرس قالبی

تنها تفاوت این نئوپان با نئوپان ساخته شده به روش پرس صفحه ای در شکل صفحه پرس است. صفحه پرس قالبی به اشکال فرورفته – انحنادار- برجسته-پروفیل دار می باشد.

نئوپان تولید شده از روش پرس غلتکی

در این متد مخلوط خرده جوب وچسب را از میان غلتکی که حرکت چرخشی دارد می گذرانند و به ضخامت تنظیم شده در می آورند. در این روش هم می توان تخته چند لایه – سه لایه – یک لایه و بدون لایه ساخت.

مزایا و معایب نئوپان ها

از مزایای آن قیمت کم و وزن بسیار سبک آن در مقایسه با سایر چوب ها می باشد. از دیگر مزایای آن قابلیت عرضه به صورت ورق های گسترده است . زمانی که ظاهر و استحکام چوب اهمیت کمی داشته باشد هم نئوپان جایگزین خوبی می باشد.

از معایب نئوپان ناسازگار بودن آن با محیط زیست است زیرا در تولید آن از ماده شیمیایی استفاده می شود. نئوپان در برابر بار سنگین فشار و تحمل بالایی ندارد در واقع مقاومت و استحکام نئوپان کم می باشد. سطح نئوپان در معرض رطوبت متورم شده و پوسته پوسته می شود و رنگ ان دچار تغییرات می شود . توصیه می شود از نئوپان در محیط های مرطوب استفاده نشود.

انواع نئوپان ها بر اساس روکش

یکی از این انواع نئوپان با روکش ملامینه است  وانواع دیگر شامل : تخته چوب بدون روکش- تخته چوب با روکش طبیعی- تخته چوب با روکش مصنوعی – تخته چوب لاک کاری شده  می باشند.

روکش های ملامینه از پرکاربردترین انواع روکش اوراق فشرده چوبی در جهان و در ایران می باشد. از این روکش ها در میزهای ال سی دی به کار برده می شود.

چسباندن روکش های ملامینه بر روی تخته ها ازطریق  دو روش پرس های طبقه ای باستیل کوتاه 14 و روکش زنی پیوسته صورت می گیرد.

ضخامت روکش های ملامینه از 25/0 تا 35/0 میلی متر بوده که 50 درصد ضخامت آن را چسب mf تشکیل می دهد.

اما در انواع روکش ملامینه نرم که برای تولید روکش به صورت رول ساخته می شود این مقدار کم می باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *